Urológiai magánrendelés és vizsgálatok Budapesten

Az urológiai vizsgálatokról

A Budapest Medical Orvosközpontban az urológiai betegségek komplex kivizsgálására nemzetközi klinikai tapasztalatokkal rendelkező orvoscsoport és széleskörű diagnosztika áll kedves pácienseink rendelkezésére. Nagy figyelmet fordítunk a prevencióra, emellett célunk, hogy a betegségek kialakulásuk korai, gyógyítható szakaszukban kerüljenek felismerésre, melyhez az urológiai szűrővizsgálatok fontossága nem hangsúlyozható elégszer.

Magas minőségű ultrahang készülék, házon belül folyamatosan elérhető teljes labor, rendszeres konzultációs lehetőség az urológia határterületeinek specialistáival, kiegészítő képalkotó vizsgálatokhoz (CT, MRI, SCINTIGRAPHIA) és műtéti ellátáshoz fekvőbeteg ellátó klinikai háttér teszi teljessé egészségügyi szolgáltatásunkat.

Az urológiai betegségekről

Az urológiai betegségek gyakran nem urológiai jellegű panaszok kivizsgálása során kerülnek felismerésre. Más tünetek miatt készült hasi ultrahang vagy CT vizsgálat, vizelet vagy vérvizsgálat derít fényt urológiai megbetegedésekre. Természetesen urológiai panaszainkkal urológus szakorvost keressünk fel. Az urológusok értenek az urológiai szervek ultrahang vizsgálatához, de a műszeres vizsgálatokat meg kell, hogy előzze a látható szervek megtekintése, tapintása. A vizeletvizsgálat sok mindenre fényt deríthet, a vizeletben fehér- vagy vörösvérsejtek, baktériumok szintén urológiai betegségekre utalhatnak.

Az urológiai szervek: a prosztata, vese, hólyag, a külső nemi szervek betegségei nem mindig okoznak panaszt, ezért hasznosak a fenti vizsgálatok, kiemelten a panaszmentesség esetén is indokolt rendszeres urológiai szűrővizsgálat. A fent említett vizsgálatokat szükség esetén kiegészíthetjük hólyagtükrözéssel /cystoscopia/ ultrahang vezérelt biopsziával, CT-vel vagy más vizsgálatokkal.

Ismert a prosztatarák családi halmozódása. Akinek a rokonságában prosztatarák már előfordult, az oldalági rokonságban is gyakoribb a betegség előfordulása. Akinek kisgyermekkorában a heréjét- ha időben is- visszahelyezték a herezacskóba, nagyobb valószínűséggel alakul ki felnőttkorban hererák. Az úgynevezett policisztás vese öröklődik. A dohányzás fokozza a vesemedence, húgyhólyag és az uréter /húgyvezeték/ rák kialakulását. Többféle kémiai összetételű vesekő, valamint hólyagkő létezik, kialakulásának is számos oka lehet. Elegendő folyadék fogyasztásával a vizelet hígítása révén megnehezítjük a kristályok kővé alakulását.

Urológiai vizsgálatok és kezelésük