A betegségek elkerülésének leghatékonyabb módja a megelőzés (prevenció) és a rizikótényezők csökkentése. Ennek alapvető eszközei az orvosi szűrővizsgálatok. Bizonyított tény, hogy számos megbetegedés előre jelezhető. 35 éves kor felett panaszmentes esetben is legalább évente javasolt orvosi szűrővizsgálatokat elvégeztetni. Szakorvosaink állapot felmérés, a rizikótényezők feltárása után meghatározzák, hogy a páciens számára mely betegségek jelentenek kockázatot. Ennek ismeretében már meghatározható, hogy milyen szűrővizsgálatok elvégzése javasolt.

Korunk leggyakoribb halálhoz vezető betegségei a daganatos betegségek és a szív-érrendszeri megbetegedések.

A daganatos betegségek megelőzése

A daganatos megbetegedések előfordulását a külső tényezők - környezeti hatások, életmód, káros szenvedélyek - és a belső tényezők - genetikai tényezők, örökletes hajlam - határozzák meg. A külső kockázati faktorok az életmód és az élettér helyes megválasztásával csökkenthetők. A káros szenvedélyek, dohányzás, alkohol, kábítószer, az elhízás, a stressz problémakörének kezelése nem mindenkinek sikerül külső segítség nélkül. Ezekben életmód tanácsadó szakembereink egyéni és csoportos tréningeken nyújtanak segítséget. A belső tényezők részben szintén feltárhatók. Számos rosszindulatú megbetegedés nem előzmények, tünetek nélkül, váratlanul jelentezik. A daganatmegelőző állapotok jó része szűrhető. Számos vizsgálati módszer áll rendelkezésünkre.

A laborvizsgálatok révén a tumor markerek, a képalkotó diagnosztika az ultrahang, röntgen, CT, MRI már a rosszindulatú betegségek kialakulása előtt jelezheti a kóros elváltozásokat. Az sem mellékes, hogy a daganatok korai stádiumban történő diagnosztizálása a hatékony kezelést és a teljes gyógyulás esélyét lényegesen javítják. Az immunológia és a genetika fejlődése lehetővé tette a genetikailag öröklődő betegségek és a betegségekre való hajlam magasabb kockázatának feltárását is. A családban halmozottan előforduló betegségek esetén genetikai vizsgálatok elvégzése javasolt. A kóros gének feltárása esetén a rendszeresen elvégzett, célzott szűrővizsgálatok, úgymint az emlődaganat esetén fiatal korban emlő ultrahang, szükség esetén emlő MRI vagy mammográfia, vastagbél daganat esetén időszakosan, panaszmentes esetben is vastagbél tükrözés a rákmegelőző állapotot vagy a korai stádiumú, jól gyógyítható daganatos megbetegedések diagnózisát teszi lehetővé.

A szív-érrendszeri megbetegedések

A kardio-vaszkuláris rendszer betegségei korunk leggyakoribb halált okozó elváltozásai.A külső tényezők, dohányzás, elhízás, sterssz, a mozgásszegény életmód és a belső faktorok, a magas koleszterin, vérzsír szint, a cukorbetegség, a genetikai tényezők együttesen határozzák meg a betegségre való hajlam mértékét. A kockázati tényezők jelentős része szűrhető, ezáltal kezelhető vagy elkerülhetővé válik.Az életmód, táplálkozás, testmozgás helyes megválasztása már önmagában csökkenti a szív érrendszeri betegségek kockázatát. A labordiagnosztika mérhető paraméterek révén nyújt segítséget a megfelelő kezelésekhez. A magas koleszetrin, vérzsír, vércukor egyrészt az életmód, másrészt gyógyszeres kezelés révén orvosolható.

A képalkotó diagnosztika, elsősorban az erek, nyaki verőerek, a carotis és a szív koszorúereinek keringés vizsgálata, a doppler ultrahang vizsgálat révén pontos képet ad az erek meszesedésének, szűkületének mértékéről. További segítséget nyújt az EKG, a 24 órás EKG (Holter), a 24 órás vérnyomásmérés( ABPM), a terheléses EKG és a szív ultrahang vizsgálata .Mindezek segítségével pontos képet kapunk szervezetünk állapotáról és a fenyegető rizikófaktorokról. A kockázati tényezők ismerete segít azok elkerülésében , megelőzésében.A megfelelő életmód megválasztása és szükség esetén az orvosi kezelések további csökkentik az egészségünket veszélyeztető betegségek kockázatát.

Szűrőcsomagjaink szakorvosok által összeállított, egyénre szabott vizsgálatok.

Nőgyógyászati szűrővizsgálati csomagok
 1. Nőgyógyászati vizsgálat, kismedencei ultrahang vizsgálat, méhnyak cytologia
 2. 1. csomag + HPV tipizálás
 3. 1. csomag + kiterjesztett méhnyak cytológiai vizsgálat - MEDSERV Plusz (CINTEC plussz, Liquid base citologia, HPV tipizálás)
 4. 1. csomag + nagy STD teszt genitális váladékból: (nemi úton terjedő betegségek, Chlamydia, Ureaplasma, Mycolpasma, Gonorrhoea, Gardnerella, Trichomonas, B. csop. Streptococcus, hüvelyváladék tenyésztés (gomba + baktérium), hüvelyváladék kenet vizsgálat)
 5. 4. csomag + STD teszt vérből (AIDS, Syphilis, Hepatitis C)
 6. 1. csomag + petefészek tumormarker szűrés vérből (Ca 125, HE4, ROMA index)
 7. Laborvizsgálat fogamzásgátló elkezdése előtt: nagylabor + Leiden vizsgálat
Ultrahang szűrővizsgálati csomagok
 1. Pajzsmirigy ultrahang + pajzsmirigy hormonpanel (TSH, FT3, FT4, anti TPO, anti TGO)
 2. Hasi ultrahang és cöliákia (glutén allergia) laborpanel
 3. Hasi ultrahang + petefészek tumormarker vizsgálat vérből (Ca 125, HE4, ROMA index)
Tumormarker vizsgálati csomagok vérből
 1. Általános tumormarker csomag
  • Ca72-4 (gyomorrák)
  • Ca19-9 (tápcsatorna,vastagbél,hasnyálmirigy tumorok)
  • NSE (tüdőrák)
  • CEA (emlőrák,tüdőrák,tápcsatorna tumorok)
 2. Női tumormarker csomag
  • Ca 15-3 (emlőrák)
  • Ca 125 (petefészek rák)
  • AFP (máj és petefészek tumorok)
  • CEA (emlő,tüdő,tápcsatorna,vastagbél tumorok)
 3. Férfi tumormarker csomag
  • BHCG (hererák)
  • PSA, freePSA (prosztatarák)
  • AFP (hererák)
  • CEA (emlő, tüdő, tápcsatorna, vastagbél tumorok)
A feltüntetett árak forintban értendőek és visszavonásig érvényesek.