A pszichológia az emberek életében jelentős szerepet játszik.

Mégpedig nem csak olyankor amikor egymással lépnek kapcsolatba, hanem olyankor is, amikor az ember egyedül marad önmagával, és szeretné megérteni önmagát, fejlődésének menetét, cselekvési és kibontakozási lehetőségeit. Mindenkinek vannak néha, vagy állandó jelleggel, kisebb-nagyobb problémái, nehézségei. Különbözünk abban is, hogy ezekkel milyen módon és milyen hatékonysággal tudunk megküzdeni.

Pszichológiai eredetű problémákhoz társulhatnak egyéb, akár szervi tünetek is pl. krónikus fájdalmak, alvászavar, fejfajás, hátfajás.

Ha úgy érzi hogy Ön is szeretne változtatni az életén, várom szeretettel egy konzultációra.

Bátran hívjanak, mindenre van megoldás!

Dott.ssa Patrizia Romana Spartá vagyok. Tanulmányaimat Olaszországban a Padovai Tudomány egyetemen végeztem pszichológusként, kliniko- dinamikus szakositással. Magyar, olasz és angol nyelven konzultálok. Széles körű, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezem, mint kutatási kórházi és klinikai területén.

Szakterületeim a meddőség lelki okai avagy a reprodukciós pszichológia.

A pszichológiai konzultáció elsődleges célja a meddőség hátterében álló lelki tényezők feltárása és a stressz kezelése, csökkentése. Pszichológiai kutatások jelentős hányada utal arra, hogy a meddőség hátterében stressz illetve szorongás állhat. Úgyszintén a többszörös sikertelenség, vetélések és várakozások, egyéb kezelések jelentős stresszel és komoly pszichés, érzelmi terhekkel járhatnak együtt, ami elkeseredettség érzésével is párosulhat. A pszichológiai tanácsadás növelheti a sikeres teherbe esés esélyét, illetve a párkapcsolaton belül felmerülő problémák kezelését is elősegíti.

 • Kismamáknak tanácsadás - maternity blues

9 hónap alatti érzelmi hullámok átvészelése, relaxációs gyakorlatok megtanítása, amik a szülés lefolyását megkönnyíthetik. A terhesség ideje alatt felmerülő párkapcsolati problémákra tanácsadás.

 • Pszichológia felkészítés a szülésre
 • Konzultáció a szexualitásról
 • Személyiség pszichológia
 • Relaxációs - meditációs gyakorlatok elsajátítása
 • Kommunikációs készségek fejlesztése a munkahelyen és a magánéletben.
 • Önértékelési problémák, önismeret és személyiség fejlesztés, megismerd önmagad, hogy egy bensőséges, őszintébb kapcsolatot építs önmagaddal és másokkal.
 • Tanulási problémák
 • Párkapcsolati problémák
 • Expat pszichológia (ha külföldi a párod és konfliktusok, félreértések adódhatnaka kulturális különbségek miatt.) Vagy ha külföldre készülsz költözni, dolgozni.
 • Életvezetési tanácsadás
 • Gyakorlatok a "test-lélek" egyensúly eléréséhez
 • A hatékony fogyókúra pszichológiája

Ajánlott a pszichológiai tanácsadás, arra az esetre is ha nem tudod pontosan mi a baj vagy tartós boldogtalanság, elégedetlenség kísér. Talán egyedül is megoldható a probléma de egy szakember segítségével gyorsabban, hatékonyabban tudsz szembenézni velük, megoldást találni. Lehetőséged lesz hogy a problémákról egyértelműen, határozottan és ítéletektől mentes, biztonságos légkörben beszélgess.

"Mindaddig, amíg a tudattalan tudatossá nem válik, a tudatalatti fogja irányítani az életed, és te sorsnak fogod hívni"
(Carl Gustav Jung)

Folyamatosan képzem magam és várom kérdésed, olyan témára is amit nem említettem itt meg.

Szeretettel várlak.

Dr. Spartá Patrizia Romana
klinikai szakpszichológus

Budapet Medical Orvosközpont