Dr. Katona Evelin

Orvosi tanulmányaimat 1998-ban fejeztem be Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrum Általános Orvos Karon. Az egyetem elvégzése után a klinikai gyakorlat, és a szakképesítések megszerzése, a DEOEC I. számú Belklinikáján a magas színvonalú, nagy múltú Intézményben a szakma kiválóságaival dolgozhattam. Belgyógyászat szakvizsgát 2004-ben, Endokrinológia és anyagcsere szakvizsgát, és Lipidológia licence vizsgát 2007-ben tettem. Kutatómunkát végeztem Regensburgban, a Regensburgi Orvostudományi Egyetem Központi Klinikai Laboratóriumában, az atherosclerosis és metabolikus eltérések összefüggéseiben, ennek eredményeképpen Ph.D. fokozatot szereztem. A DEOEC I. Belklinikán részt vettem a hallgatók gyakorlati oktatásában, és a belgyógyász képzésben. Az Anyagcsere Tanszék tagjaként belgyógyászati járó-, és fekvőbeteg, és endorkinológiai betegek járó és fekvőbeteg ellátásában vettem részt. Tudományos érdeklődési területként az obezitás, és az atherosclerosis témaköreiben folytattam a munkámat.

A későbbiekben a Telki magánkórházban, majd a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ I. sz. Belgyógyászati Osztályon belgyógyász-endokrinológusként dolgoztam.

A Budapest Medical Orvosközpontban, az endokrinológia rendelésemen az alábbi betegségek kivizsgálását és kezelését végezzük:
pajzsmirigybetegség, mellékpajzsmirigy betegség, túlsúly-elhízás, hormonális eredetű magas vérnyomás, mellékvese- és agyalapi mirigy betegségek, PCOS, szénhidrát anyagcsere rendellenességek (inzulin rezisztencia, cukorbetegség megelőző állapot, 2-es típusú cukorbetegség) - együttműködve kollegáimmal (laboratóriumi vizsgálatok, radiológia, nőgyógyászat, urológia), és amennyiben szükséges a Szakmai Centrum Intézmények segítségével.

Dr.Katona Evelin
belgyógyász, endokrinológus szakorvos, Ph.D.